Uçurtma Dünyası tarafından ilk kez 2000 yılının başında uygulanmaya başlayan uçurtma atölyeleri yurdun her yerinde farklı mekânlarda sürdürülüyor. Bugüne kadar onlarca şehirde gerçekleştirilen uçurtma etkinliklerimizden birisi de Turkcell Sosyal Aktivite Grubu tarafından yapıldı.
Hafta sonu Turkcell piknik etkinliğinde düzenlenen uçurtma atölyesinde sadece çocuklar değil, ailelerinde katılımıyla birbirinden güzel onlarca uçurtma yapıldı.
Tüm gün süren uçurtma atölyesine katılmayan kalmadı, pikniğe gelenler çok sayıda etkinliğin arasında yer alan uçurtma atölyesine katılarak kendi el emekleriyle kendi uçurtmalarını yaptılar. Turkcell kurumsal çalışması ile hazırlanan uçurtma malzemeleri, Uçurtma Dünyası ekibi tarafından atölyeye katılan çocuklara dağıtılıp teknik destek de verilerek, hem uçurtmaların kolay yapılmasını sağladı, hem de uçurtmalar gökyüzüyle buluştu.
Uçurtma Dünyası, kurumsal tasarımlı uçurtma imalatı, uçurtma festivalleri, uçurtma atölyeleri, kendi uçurtmanı kendin yap uçurtma seti, uçurtma müzesi gezici sergisi ve uçurtma ile ilgili pek çok etkinliği bir arada gerçekleştirmektedir.
Faaliyetlerini 1980 yılından itibaren sürdüren (konuya sadece oyuncakçı olarak bakmayan) ülkemizin ilk ve tek uçurtma firmasıdır.
Yorum Yaz