Uçurtma Dünyası tarafından 2000 Yılından itibaren sürdürülen uçurtma atölyeleri sadece çocuklara değil, aynı zamanda yetişkinlere yönelik de gerçekleştiriliyor. “Beyaz yakalılara uçurtma atölyesi” konsepti bu kez Roche ilaç firmasının İstanbul’da yapılan bayiler toplantısında oldukça farklı, eğlence ve neşeli bir ortamda yapıldı.
Roche İlaç firmasının Avrupa ülkeleri bayi toplantısı İstanbul’da yapıldı, etkinliğin eğlenceli kısmı ise yetişkinlere yönelik uygulanan uçurtma atölyesi oldu. Katılımcıların neredeyse tamamının hayatlarında ilk kez yaptıkları Türk uçurtma kültürünün en bilinen modellerinden birisi olan altıgen (Çıtalı, kasnaklı) uçurtmalar hepsini heyecanlandırdı.
İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı ve Uçurtma Eğitmeni Mehmet Naci Aköz rehberliğinde gerçekleştirilen uçurtma atölyesi neşeli kahkahalar arasında oldukça eğlenceli bir ortamda yapıldı.
Uçurtma atölye çalışmasını bitiren tüm katılımcılar uçurtmalarını gökyüzüne havalandırırken zorlansalar da Uçurtma Dünyası ekibi bu konuda da onlara destek vererek tüm uçurtmaların havalandırılmasını sağladı. Etkinlik bittiğinde uçurtmaların bir kısmı ağaçların dalları arasında sallanıyorlardı.
Eğlenceli Uçurtma Atölyesi sonunda uçurtması ağaca takılanlara yeni uçurtmalar yapılarak etkinlikten uçurtmaları ile ayrılmaları sağlandı.
Uçurtma Dünyası, kurumsal tasarımlı uçurtma imalatı, uçurtma festivalleri, uçurtma atölyeleri, kendi uçurtmanı kendin yap uçurtma seti, uçurtma müzesi gezici sergisi ve uçurtma ile ilgili pek çok etkinliği bir arada gerçekleştirmektedir.
Faaliyetlerini 1980 yılından itibaren sürdüren (konuya sadece oyuncakçı olarak bakmayan) ülkemizin ilk ve tek uçurtma firmasıdır.
Yorum Yaz